Serbian English French German Greek Italian Russian

Претрага

Пријава

Ко је на мрежи

Ко је на мрежи: 15 гостију и нема пријављених чланова

Број посета

Please install plugin JVCounter!

ДОБРОДОШЛИ

НА ЗВАНИЧНУ ПРЕЗЕНТАЦИЈУ ОСНОВНЕ ШКОЛЕ "ВАСА ПЕЛАГИЋ" ПАДЕЖ

Падеж се налази на регионалном путу Крушевац-Крагујевац и удаљен је 10-ак километара од Крушевца. Школа у Падежу има веома дугу традицију. Једна је од најстаријих школа у крушевачкој општини. Основана је далеке 1867. године. Била је четворогодишња и звала се једноставно - Школа у Падежу.

У ту школу долазили су ученици из Падежа, Вратара, Глобара, Крвавице, Шашиловца, Маренова, Парцана, Каменара и Залоговца. Била је четвороразредна све до 1949. године, када прераста у осморазредну школу. Матична је и за околна села Вратаре, Глобаре, Крвавицу и Шашиловaц. Прве четвороразредне школе у овим издвојеним одељењима саграђене су нешто касније. У Крвавици 1906. године, у Шашиловцу и Вратару 1934. године, а у Вратару 1939.године.

Име народног лекара и учитеља Васе Пелагића школа носи од 1960. године.

Године 1970. на истом месту подигнута је нова школска зграда. Дограђена је тек 2003., те је добила просторије за стручну и административну службу, санитарне просторије и централно грејање.

Данас наша матична школа има на располагању три школске зграде. Имамо 6 учионица-кабинета. У свакој се налази рачунар, са интернет везом, и један видео-бим и пројектор. Ту је и дигитална учионица са 15 рачунара; школска библиотека солидно снабдевена књижним фондом и за ученике и за наставнике. Подручна одељења такође имају рачунар и лаптоп. Све то доприноси квалитетнијој и савременијој настави. Ипак, недостаје нам адекватна сала за физичко васпитање.

Кадровски услови су такође одлични. Нема нестручно заступљених предавача у настави, већина их је са високом стручном спремом и има положен стручни испит за рад у школи. Можемо се похвалити и позитивном атмосфером у наставничкој канцеларији, каква се ретко где среће, што утиче на задовољство наставника, а самим тим и ученика.

Унутар школских објеката предузете су све неопходне безбедоносне мере, школско игралиште је осветљено у вечерњим сатима, уграђен је видео-надзор, тако да је безбедност ученика на високом нивоу.

Школа 15. мај прославља као Дан школе.


Молим унесите адресу ел. поште везану за ваш кориснички налог. Корисничко име ће вам бити прослеђено на ту адресу.

+