У сарадњи са патронажном сестром Лидијом Вукадиновић у школи у Крвавици обележен је Дан срца 29. септембар.

Патронажна сестра је одржала предавање за ученике о здрављу. Истакнут је значај правилне исхране, одржавања хигијене, боравка у природи и физичких активности, за очување здравља. Након тога организоване су разноврсне игре које подстичу физичку и мисаону активност ученика. Ученици су савладавали стазу прескачући препреке, провлачећи се кроз обруч и крећући се по ограниченој површини носећи у варјачи јаје. У једној од игара без помоћи руку требало је пребацивати пинг-понг лоптицу из чаше у чашу. На тај начин се подстиче јачање капацитета плућа. Слагањем танграма открили су шта све доприноси очувању здравља. Уз дечје песме плесали су држећи челом балоне. У играма требало је исказати спретност, брзину и сналажљивост.

На крају дружења ученици су писали поруке о здрављу. За труд и залагање награђени су воћем, а од патронажне сестре на поклон су добили књигу „Моје тело“ како би проширили знања о свом телу и начинима за очување здравља.

У овом занимљивом дружењу и учењу кроз игру учествовали су ученици од 1. до 4. разреда из Крвавице и ученици 1. и 3. разреда из Шашиловца са својим учитељицама. Гости – навијачи су били полазници вртића из Крвавице са васпитачицом.

Драгана Димитријевић, учитељица